Активните баби

През 1995 г. 25 процента от жените са били вече баби на 45 години, а 57 процента – на 53 години. Социологическите проучвания сочат, че 25 процента от бабите все още са в активна възраст и работят на пълен работен ден. Подмладяването на очарователните баби е по-чувствително: благодарение на успехите в медицината и здравеопазването старостта все повече се отдалечава. Както виждате, на 50 години сте все още млада, дори доста млада.
Нали и на вас ви се е случвало да съзерцавате с насълзени очи албуми със стари снимки и да възкликвате пред лика на някоя сбръчкана и съсухрена баба или пък пред някоя едра и червендалеста особа: „Мили Боже! Та това е мама! Била е на моята възраст! Майко мила, не е възможно!“ (Съпругът ви бърза да изрази съгласието си, кимайки усърдно, ако, разбира се, не е някакъв недодялан грубиян.)
Според едно проучване модерната баба изглежда така: носи панталони, мокасини или маратонки, боядисва си косата, виртуозно се разпорежда с микровълновата печка и фризера. Поддържа линията си, спортува, грижи се за външния си вид… Както виждате, наглед дребни, но многозначителни неща.
От гледна точка на гардероба, пълна забрана на тъжното и сивкаво джемпърче, на кафявите и виолетовите блузи, скрити noд пеньоара на полски цветчета! Съвременните баби се обличат в крак с модата и обожават хубавите дрехи, не го забравяйте! Дори модистите ги включват редовно в своите творчески планове, не се ограничават с кльощавите и плоски млади манекенки. Бабите днес обичат да четат модните списания, с една дума, те са в крак с модните тенденции.

Check Also

Дайте му малко повече свобода

Нужно е да не изпускате от поглед дете­то, за да не се покатери само на …

Адът“пясъчник“

Към 15-16-ия месец трябва да приемете оче­видното, дори да си падате малко домашарка: скъпото внуче …

Как да съчинявате приказки

Още по-добре е, ако можете сама да съчи­нявате приказки. Не е трудно. За улеснение ще …

Как да четем приказки

Няма нужда да се правите на голяма актриса, нито да му четете, като че ли …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.