Празненството

Вас ви избраха за доброволец при подгот­вянето на празника за рождения ден на внуче­то ви.

И тук има баби с организаторски дарби и баби, които много-много не ги умеят тези неща. Но във всички случаи празникът ще преми­не на висота.

Направете митовете и легендите на пух и прах! Като всяка майка и баба и вие си мечта­ете за рожден ден като на кино: малките гос- пожички с кадифени роклички Във волани и коп­ринени якички, малките господа с костюмчета и папийонки, всички похапват изискано тор­та и пият какао от красивите ви порцелано­ви чаши, без да си правят мустачки! За съжа­ление с илюзиите дотук! Очаква ви едно лу­дешко прекарване, с парчета от сладкиши, размазани навсякъде, зачервени, изпотени и раздърпани дечица, които играят на гонени­ца с писък и рев из целия апартамент. Нищо не ви остава, освен да се успокоите, че поне са си поиграли от душа и празникът наисти­на е преминал успешно.

Не забравяйте

* Ако сте баба с оригинални виждания, мо­жете да накарате скъпия рожденик да изри­сува поканите сам-самичък.

* Подреждането на масата: задължител­но вземете картонени чинийки. Толкова са практични и направо не си заслужава да мие­те съдове. Можете да поднесете бонбоните в насипно състояние в малки пъстроцветни кошнички.

Забавленията

Съчинете кратка сценка, не по-дълга от четвърт час. За целта ще привлечете на по­мощ, по-големите братовчеди и накрая ще се убедите, че всички са се забавлявали като лу­ди. Ако не се сещате какво да съчините, мо­жете просто да купите няколко марионетки – от тези, в които си пъхате пръстите или ръката, и да адаптирате някоя позната при­казка. Така празникът ще бъде за всички.

Торбички с изненади

Без тях не може да мине нито един истинс­ки детски празник. Няма смисъл да се престаравате, да слагате в тях компютърни игри или лъскави автомобилчета с виещи сирени. Спомнете си вечното търговско правило: „Опаковката продава стоката!“ Значи важно е опаковките да са лъскави.

Купете разноцветни листове хартия и ги за­вийте на фуния. Крайчето залепете или закоп­чайте с канцеларска шивачка. Напишете с ярък флумастер името на детето с големи букви.

Напълнете ги с каквото ви хрумне – разноц­ветни топчета, бонбонки, близалки, дъвки с ли­кове на футболисти, с миниатюрни колички.

Ако сложите в торбичките шоколадче или вафличка, непременно ще откриете следи по дамаската на мебелите. Ако пък сложите ко­лички и камиончета, ще започне луда блъскани­ца, защото всеки ще иска подаръка на другия.

Заключение:каквото и да има в пликчета­та, в края на празника ще сте пред нервна криза.

Вашият репертоар, мила бабо

Преговорете си всички стари песнички, бро­ейки, люлчини песни и други занимабки и скоропоговорки, с които сте били забаблявана, когато сте били мъничка.

Check Also

Адът“пясъчник“

Към 15-16-ия месец трябва да приемете оче­видното, дори да си падате малко домашарка: скъпото внуче …

Как да съчинявате приказки

Още по-добре е, ако можете сама да съчи­нявате приказки. Не е трудно. За улеснение ще …

Как да четем приказки

Няма нужда да се правите на голяма актриса, нито да му четете, като че ли …

Гответе заедно

Ако сте добра готвачка, в което не се съмняваме, поканете го да сподели вашите дарби …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com