Прополисът

Прополисът- един от най-ефикасните естествени антибиотици и отлично средство за подсилване на имунитета.
Прополисът е уникално вещество, което се добива от пчелите. Основната му съставка е лепкава смола, отделяна от дърветата. Пчелите я събират, преработват и превръщат в сложна смес, благодарение на която кошерът е най-стерилното място в природата.
Прополисът е изключително подходящ за употреба при възпалено и болезнено гърло, за премахване на неприятен дъх, при заболявания на лигавицата на устната кухина и проблеми с венците, както и като защитна бариера срещу вирусни и бактериални инфекции, грип и простуда.
Едновременното приемане на прополис с антибиотици е подходящо, защото продуктът усилва действието на антибиотиците и запазва чревната микрофлора на организма.
Прополисът е и отлично обезболяващо средство, ето защо безалкохолният разтвор се препоръчва освен като имуностимулант и за обезболяване при никнене на млечните зъбки.Доказано е, че прополисът е богат на различни полезни вещества. Преобладаващи са флавоноидите, които имат противовъзпалително, спазмолитично и противоалергично действие. Пчелният прополис съдържа и пълен спектър от витамини, минерали и важни мастни киселини, които са нужни за бързото зарастване и регенериране на тъканите.
Прополис е особено подходящ за приложение върху кожата – предпазва, успокоява и овлажнява сухата раздразнена кожа, има доказано действие срещу появата и лечението на херпес и се препоръчва при сърбежи.

Check Also

Най-чести причини на повръщането

При кърмачета и малки деца честа причина са качествените и количест­вените грешки в храненето. У …

Какви промени настъпват при уголемяването на лимфните възли?

При децата най-често се уголемяват лимфните възли на шията, които са най-лесно достъпни за опипване. …

Афективни гърчове

(афективно-емоционални рес­пираторни спазми). Тези гърчове имат своеобразен драматичен характер. Крайно чувствителното и обидчиво дете при …

Температурни (фебрилни) гърчове

Те се дължат на внезапно и значително повишаване на температурата при различни заболявания (грип и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.