Храната при пътуване

Ако бебето е малко и вие го кърмите: няма нищо да вземате освен шише (биберон) с леко подсладена минерална вода, ако лятото е в разгара cи защото има вероятност детето много да ожаднее.
Ако го храните с хуманизирано мляко: вземете или напълно приготвено шише в опаковка — термос, или продуктите, с които да приготвите сместа (минерална вода и мляко на прах или кондензирано мляко) за едно хранене.
Вземете пластмасови шишета — за пътуване те са много практични. И не забравяйте резервен биберон. В бъркотията из влака или в колата рискувате да го изпуснете. Вземете едно допълнително шише и минерална вода: при пътуването лете било с влак, било с автомобил, се ожаднява.
Ако детето е на възраст за пюрета: вземете пюрета в бурканчета, така обяда му ще бъде готов в чантата ви. Добавете и пластмасова кутийка с кисело мляко,един банан или ябълка, която ще му настържете, бутилчица минерална вода,неговата чашка и лъжичката му, защото е по-добре да яде със собствените прибори.
Щом е на възраст, когато яде всичко, то,ще се храни с вас, дори ако отсядате на къмпинг или в ресторант.
Но храненето в определените часове не е всичко. Когато пътуват, децата (ако не са болни) ядат непрекъснато. Преди тръгването възбудата обикновено им отнема апетита. Но няма да сте изминали и 10 километра, те вече ще кажат „Мамо, гладен съм“. Следователно трябва да се запасите с дребни „хапки“, които засищат, без да претоварват стомаха, а не дебели сандвичи или тестени храни, които предизвикват жажда — тънички филийки с листенце салата или колбас, сухи плодове, свежи плодове, бисквити. За пиене: минерална вода плодов сок и пластмасови чашки; трудно е да се пие направо от бутилката.Най-сетне ще се наложи да им избършете ръцете и устата, вземете салфетки.

Check Also

Най-чести причини на повръщането

При кърмачета и малки деца честа причина са качествените и количест­вените грешки в храненето. У …

Какви промени настъпват при уголемяването на лимфните възли?

При децата най-често се уголемяват лимфните възли на шията, които са най-лесно достъпни за опипване. …

Афективни гърчове

(афективно-емоционални рес­пираторни спазми). Тези гърчове имат своеобразен драматичен характер. Крайно чувствителното и обидчиво дете при …

Температурни (фебрилни) гърчове

Те се дължат на внезапно и значително повишаване на температурата при различни заболявания (грип и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com